top of page

Kvalitetsløft af læring - læringssamtalen

”Hvis eleverne lærte alt det, de blev undervist i, ville vi ikke have behov for at vurdere dem. Vi kunne bare udfærdige en liste over det, vi havde undervist i, og være sikre på, at de havde lært det. I dag ved vi, at børn ikke lærer alt det, vi underviser dem i. Der er derfor behov for at tjekke, hvad de har lært undervejs.” Professor Dylan William.

Dette citat blev brugt som inspiration til jeres projekt ”Kvalitetsløft af læring”. Projektet havde til hovedformål at etablere og videreudvikle en evalueringskultur og –praksis hos jer. I har tidligere været igennem flere pædagogiske seminarer vedrørende synlig læring, læringsmål og feedback, og det næste naturlige skridt nu er læringssamtalen; et samlebegreb for de mange forskellige samtaler man kan have med en elev i jeres kontekst. Derudover trådte en ny lov om de gymnasiale uddannelser i kraft d. 1. januar 2017, hvor evalueringssamtaler med elever også indgår.

Tid: Onsdag d. 22. november kl. 12.00 – 16.00

Sted: Atriumgården, hovedbygningen EUC Nord, M.P. Koefoeds Vej 10, 9800 Hjørring.

Formålet med dagen Vores eftermiddag sammen har til formål at give inspiration, viden om og kompeten-cer til at gennemføre læringssamtaler med elever, hvor læringssamtalen ses som et samlebegreb for de mange forskellige slags samtaler, I kan have; evalueringssamtaler, karaktersamtaler, tutorsamtaler, trivselssamtaler. Læringssamtalerne kan have mange forskellige formål, men er som udgangspunkt bl.a. en kilde til øget læring hos eleven gennem opstilling af læringsmål og feedback. Vi kommer til at præsentere en generel læringssamtale med praksisnære redskaber, teknikker, skemaer og skabeloner. Der-udover får I mulighed for at øve en læringssamtale og nogle af teknikkerne. Afslut-ningsvis skal I drøfte anvendelsesmulighederne for læringssamtalen i din praksis sam-men med kollegaer.

Program for dagen

Kl. 12.00 – 12.15 Ankomst og sandwich, sæt dig sammen med dit fagteam Kl. 12.15 – 12.30 Tjek ind og forventninger Kl. 12.30 – 14.00 Introduktion til læringssamtalen Kl. 14.00 – 14.15 Kaffepause Kl. 14.15 – 15.10 Læringssamtalen i praksis Kl. 15.10 – 15.40 Drøftelse af anvendelsesmuligheder Kl. 15.40 – 16.00 Opsamling og tjek ud


RECENT POST
bottom of page